Image default

Sremski poljoprivedni sajam od 9. do 10. jula – velika ponuda traktora

Na ovogodišnjem sajmu mogu se videti vodeći svetski brendovi traktora i druge priključne i samohodne mehanizacije

AgroSirm, sremski poljoprivredni sajam održaće se od 9. do 10. jula na gradskom hipodromu u Sremskoj Mitrovici sa početkom od 11h.

Na ovogodišnjem sajmu mogu se videti vodeći svetski brendovi traktora i druge priključne i samohodne mehanizacije kao što su: Massey Ferguson, Manitou, Grimme, Hardi, John Deere, JCB, Case, Landini, Kverneland, Vigolo, Steyr, Armatrac, APV, Agromehanika, Kubota, Farmtrac, Monosem, Jacto, ali i traktori i oprema sklopljeni na linijama u Srbiji i to: Belarus, Mahindra, Lovol Foton, YTO, Dubrava i drugi. 

Prisutni će biti brojni izlagači opreme za protivgradne sisteme, navodnjavanje, solarnih panela, hrane i opreme za životinje, hemije, preciznih instrumenata, parkovske opreme, mašina za berbu voća, agro dronova, kotlova… 

Predstavnici automobilske industrije su ove godine Mercedes Benz, Toyota, Peugeot i Motorini, koji će pretežno predstaviti dostavna i kombi vozila ali i deo putničkog programa. 

Sponzori sajma su Dunav Osiguranje, NLB banka, Komercijalna banka, Opportunity banka, PKS Sremskog upravnog okruga kao i Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede. 

U gastro turističkom delu zainteresovane očekuje preko 50 štandova domaćih proizvoda od voća, povrća, grožđa, mesa, mleka.

Radno vreme sajma je od devet do 17h.

Preuzeto:https://www.agroklub.rs

Povezani članci

Hattat traktor – turski „mercedes“ sa najboljim odnosom cene i kvaliteta

admin

Bazar Malih proizvođača hrane

admin

Stiže internet u najudaljenija sela – Radovi na uvođenju brzog interneta u ruralne krajeve počinju ove godine

admin

1 komentar

admin 13 јула, 2021 at 11:11 am
3 komentari1 received judgements
Održan SAJAM POLJOPRIVREDE U SREMSKOJ MITROVICI: 250 izlagača na 10 hiljada kvadrata

Na četvrtom Sremskom poljoprivrednom sajmu – AgroSirm, koji je održan proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici, posetioci su imali priliku da vide najnovije trendove u poljoprivredi. Više od 250 izlagača predstavilo se na preko 10 hiljada kvadrata Hipodroma i Hotela “Srem” koji posluju u okviru Kazneno-popravnog zavoda Sremska Mitrovica.

“Još jedna prilika da se pogleda sva mehanizacija naše metalske industrije i proizvodnje koja postoji u okviru Kazneno-popravnog zavoda. Jeste bila inicijativa naša da počnemo sa organizacijom ovog Sajma. Pretendujemo da na ovom Sajmu animiramo sve proizvođače poljoprivredne mehanizacije, ali i da proširimo taj Sajam”, rekao je Aleksandar Alimpić, upravnik KPZ Sremska Mitrovica.

Organizatori sajma su Ministarstvo poljoprivrede, Privredna komora Srbije i Grad Sremska Mitrovica, a osim izlagačkog dela, posetioci, proizvođači i poljoprivredni stručnjaci su imali priliku da prate naučne i stručne skupove. Takođe, prisutni su imali priliku da se uvere u kvalitet gastro proizvoda iz Srema.

“Nadam se da posetioci mogu da se uvere u kvalitet ovoga što mi radimo i možda napravimo i neke ugovore. Mi smo na najlakši način napravili plasman naših proizvoda, prevashodno iz metalskog sektora. Imali ste gastro deo da vidite i ukusne proizvode koje naši Sremci prave. Ovakvi događaji su bitni za razvoj našeg kraja, s obzirom da je Srem najveća žitnica i najbolja žitnica u Vojvodini”, objasnio je Alimpić.

„Pored uobičajenih stvari koje viđate uglavnom na svim sajmovima videćete neke inovativne stvari, koje možda do sad niste imali priliku da vidite, to je pre svega korišćenje dronova u poljoprivredi. Živimo u 21. veku i potpuno je normalno da povežemo IT i poljoprivredu u sledećem pravilniku koji će se ticati nabavke mehanizacije. Oni koji budu nabavljali savremene tehničke sisteme za obradu poljoprivrednog zemljišta, odnosno za primenu određenih agrotehničkih mera, imaće isti podsticaj kao i za traktor, neku drugu mehanizaciju, isto tako će imati za nabavku dronova.”- rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović koji je prosustvovao IV Sremskom poljoprivrednom sajmu – AgroSirm.

Ostavite komentar