Image default

Zbog navodnjavanja u kukuruzu, traktoru dodao još četiri točka

Italijanski poljoprivrednik se pohvalio svojim vrlo neobičnim umećem. I dok su jedni oduševljeni, drugi upozoravaju da to uopšte nije sigurno.

Na YouTube kanalu Gabry982 osvanuo je neobičan video u kojem se poljoprivrednik iz Italije pohvalio vrlo zanimljivim „tehnološkim dostignućem“.

Na svoj traktor Fiat Agri 88-94 DT nadogradio je još četiri dodatna točka koja se pomoću hidraulike spuštaju dole i podižu traktor u vis. Kako bi lakše ušao i sišao sa svog vozila, na isti je način ugradio i stepenice.

I dok su mu neki u komentarima čestitali i nisu skrivali oduševljenje njegovom idejom, drugi su ga pak upozorili da je to vrlo nesigurno. Smatraju da su šipke i okvir od čelika poprilično nestabilni te da postoji opasnost od prevrtanja. Neki kažu i da je novac bespotrebno potrošen na hidrauliku, točkove i poluge te da od ovakve mašine nema nikakve koristi.

Međutim, ima i onih koji su se našalili, a jedan je gledalac napisao:

To meni treba na automobilu kako bih izbegao gužvu na auto-putu„. Ali, ona u kukuruzu ovom poljoprivredniku zasigurno ne stvara problem. Upravo je zbog ovih visokih biljaka želeo viši traktor kako bi nesmetano mogao da provuče cevi za navodnjavanje kroz usev, što je i učinio.

Kako je to izgledalo pogledajte u videu:https://web.archive.org/web/20211130020314if_/https://www.youtube.com/embed/WPyoZTRMo2Q?feature=oembed

Izvor: https://www.agroklub.rs

Povezani članci

Obala ostrva Spicbergen

admin

Novih 700 traktora iz konkursa Svetske banke

admin

Najveći parni traktor na svetu – obnovljen je i ponovno ore

admin

Ostavite komentar