Image default

Iz Turske dolazi potpuno električni traktor sa 130 KS

Kapacitet baterija smanjiće se za 20 odsto nakon 24 godine. Ali, njihovom zamenom, on se može ponovo povećati na 100 odsto.

Turska kompanija ZY Eletric Tractor razvila je potpuno električni traktor, a njegova masovna proizvodnja počeće ove godine. Izgleda poput standardnog sa kabinom, međutim ispod haube nema dizelski motor već ogromne baterije sa kapacitetom od 95 kWh. Prema podacima koje je objavila kompanija, dovoljne su za otprilike pet do najviše sedam radnih sati.

Mogu se puniti putem standardnih punionica za električne automobile ili mreže na farmi, a napune se u roku od 40-ak minuta, piše Future Farming.

Ovo poljoprivredno vozilo može da radi sa svim standardnim priključcima. Spoljnu hidrauliku pokreće zasebni elektromotor od 20 KS koji pokreće hidrauličku pumpu. Traktor može da isporuči maksimalnu snagu od 160 KS na pogonskom vratilu. Četiri točka imaju kontinuirano promenjivi pogon koji dolazi od velikog elektromotora s isporukom od maksimalno 130 KS.

Vozač u bilo kom trenutku na ekranu može da proveri status baterija. Kada njihov nivo padne ispod 15 odsto, tada se šalje zvučni signal.

Što se tiče njihovog životnog veka, kompanija napominje da vozilo u proseku radi 750 sati godišnje te da će njihov kapacitet smanjiti za 20 odsto nakon 24 godine. Zamenom baterija može se ponovo povećati na 100 odsto.

Od opreme ima i GPS navigaciju, a cena još uvek nije poznata. Fabrika sa proizvodnim kapacitetom od 1.000 električnih traktora godišnje trebalo bi da počne sa radom ove godine prema podacima koje je kompanija objavila putem svoje internet stranice.

Pogledajte kako izgleda:https://www.youtube.com/embed/eotk80tSun8?feature=oembed

Izvor: www.agroklub.rs

Povezani članci

Traktorske gume – značaj, kako izabrati prave gume, karakteristike

admin

Biodizel: Sopstvena proizvodnja goriva za mehanizaciju pravi uštedu

admin

Četvrta Srbačka traktorijada održana u subotu, 31. jula

admin

Ostavite komentar