Image default

U prvom satu rada ePijace prodata tona šargarepe

Ministarstvo poljoprivrede Srbije je danas saopštilo da je u prvom satu, u petak, kada je počela da radi ePijaca Srbije na internetu poljoprivredno gazdinstvo iz Trstenika prodalo jednu tonu šargarepe.

U istom satu preduzeće koje snabdeva trgovačke lance kupilo je od malih gazdinstava ranog svežeg povrća i mlečnih proizvoda za pola miliona dinara.

U saopštenju se navodi i da se već prvog dana rada elektronske pijace registrovalo 771 proizvođača hrane za takv vid prodaje svoje robe.

Prvog dana na ePijaci je u svakom trenutku bilo po oko 150 korisnika, a jednom i 950, navodi se u saopštenju Ministarstva.

U petak je više od 19.000 ljudi posetilo ePijacu, zamenu za tradicionalne pijace i veletržnice koje su u Srbiji zatvorene tokom vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa.

Na elektronskoj pijaci svaki građanin pretragom željenih proizvoda i lokacije proizvođača na interaktivnoj karti Srbije može direktno da poruči robu i potom je dobije na kućnu adresu od samog proizvodjača ili pomoću neke od kurirskih službi, bez obzira na to u kom delu Srbije bio, objasnilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Preuyeto: https://www.danas.rs

 

Povezani članci

Pravilna sadnja voća

admin

Senzori na biljkama smanjuju navodnjavanje za četvrtinu

admin

Da li je ovo kraj za pesticide? Patentiran usisivač za mehaničko uništavanje štetočina /VIDEO/

admin