Image default

Belarus traktori u novom odelu

Na Agritechnica 2019 Minski traktorski zavod predstavio je nove modele koji zadovoljavaju standarde neophodne za prisustvo na tržištu Evropske unije. Predstavljeni su modeli srednje snage. U suprotnosti sa prethodno pretstavljenim modelima koji su više prikazivali snagu, novi modeli pokazuju povećanje komfora, mobilnostI i snagu uz smanjene dimenzije koje takođe odgovaraju poslednjim zahtevima nametnutim od strane tržišta Evropske unije.

Jedna od glavnih karakterstika novih modela je njihov dizajn, Novi korak u sedamdesettrogodišnjoj istoriji fabrike je da se odlučila da se vrati kolografskom rešenju koje asocira na kvalitetne traktore Belarus.

Belarus 742.7 je prvi traktor nove linije

Traktor je primarno namenjen za EU tržište na koje dolazi sa motorom CAaterpillar C2.2 snage 75 KS. Motor zadovoljava standard emisije izduvnih gasova Stage V i to bez korišćenja AdBlue što smanjuje troškove održavanja. Bazičnu varijantu transmisije čini sinhromehanički menjač sa 12×12 brzina, Opciono, na zahtev korisnika, traktor se može isporučiti i sa menjačem koji ima 24×24 ili 24×12 brzina i sa Power reverzerom i brzinama u dva ranga Hi-Lo. Kapacitet dizanja na zadnjim polugama je 2.600 kg. Zadnje priključno vratilo ima brzinu 540/540e. Kapacitet dizanja prednjih podiznih poluga dostiže 1.000 kg. Na traktrou se ugrađuje i prednje priključno vratilo što stvara mogućnost da traktor radi sa dve mašine istovremeno u jednom prohodu, jednom kačenom napred, a drugom pozadi. Kabina traktora je opremljena sa klima uređajem i elektronski podesivim i ogledalima sa grejačima. Kontorole hidrauličnog sistema, priključnih vratila kao i prednje osovine uključuju se elektronski što rad sa ovi trakotrom čini komfornijim i efikasnijim.

Belarus 923.7 je traktor snage 95 KS koga pogoni Caterpillar C3.6 motor takođe standarda emsije izduvnih gasova Stage V. Ovaj model podvrgnut je modernizaciji transmisije, a kao rezultat unapređene su njegove mogućnosti i pouzdanost u radu. Dizajn FDA pogona je optimizovan, a elektrohidraulična aktivicija obezbeđuje automatsko uključenje FDA za vreme kočenja. Sinhromehanički reverzer menja smer kretanja, a broj stepeni prenosa je povećan na 14×12. Blizu postavljen sistem za posttretman izduvnih gasova motora usklađen je upotpunosti sa instalacijom za prednji traktorski utovarivač. Na traktoru je dostupno i prednje priključno vratilo, a ugrađuje se i elektrohidralični kontrolni sistem za prednje podizne poluge kao i za kontrolu drugih funkcija što unapređuje rad sa mašinama za obradu zemljišta. Kabina takođe obezbeđuje dobar komfor, a sistem klimatizacije se podrazumeva i na ovom modelu traktora. Opciono korisnici mogu odabrati i sedište sa suspenzijom.

Belarus 952.6 je redizajniran traktor 952 modela, prilagođen da zadovolji zahteve Evropske tehničke regulative 167∕2013. Motor Minske fabrike snage 95 KS zadovoljava standard emisije izduvnih gasova Stage IV. I na ovom traktoru se ugrađuje sinromehanička transmisija sa 12 stepeni prenosa. Komponente koje se ugrađuju na traktore belaruskog proizvođača veće snage karakteristične su za ovaj model. Podizna moć na zadnjim polugama je 4.200 kg. Na ovom modelu u ponudi je i ugradnja LED osvetljenja, a ogledala se takođe sa grejačima i elektronski su podesiva.

Belarus-1220.7 je nasnažniji traktor s četvorocilindričnim motorom nove linije. Snagu od 122 KS obezbeđuje motor Caterpillar C3.6 takođe emisije izduvnih gasova Stage V. Ugradnjom ovog motora dobio se traktor kompaktnih dimenzija koji se kao takav preporučuje za operacije osnovne obrade zemljišta, međuredne kultivacije kao i za poslove transporta. Kao i drugi Belarus modeli predstavljeni na Agritechnica i ovaj traktor je prilagođen za potrebe tržišta Evropske unije. Kako bi zadovoljio različite potrebe poljoprivrednika ovaj traktor je dostupan i sa prednjim podiznim polugama, prednjim priključnim vratilom, setom za udvajanje točkova…

Belarus 1532 sa 155 KS je trenutno najpopularniji Belarus model na tržištu Nemačke s obzirom na to da dolazi sa dodatnim opcijama i unapređenjima kao što je, između ostalog i povećani opseg temperatura na kojima je predviđen njegov rad, a koji se kreće od -40°C do +50°C, kabinom visokog komfora panoramskog tipa. Traktor ima i hidrauličnu pupmu varijabile brzine, četiri sekcije hidrauličnih distributera, i hidarulični sistem velikog kapaciteta.  Pun Power Shift menjač dozvoljava izmenu stepena prenosa bez prekida toka snage.

U cilju obezbeđenja maksimalne efikasnosti i radnog komfora svi traktori mogu biti opremljeni sa sistemima precizne poljoprivrede.

Preuzeto: https://www.ami-ns.org.rs/

Povezani članci

Biodizel: Sopstvena proizvodnja goriva za mehanizaciju pravi uštedu

admin

1.574 traktora prodato u Srbiji u prvoj polovini 2020.

admin

Stiže internet u najudaljenija sela – Radovi na uvođenju brzog interneta u ruralne krajeve počinju ove godine

admin