Da li ste znali da pečurke ne moraju da dolaze samo iz prodavnice?
U prirodnom okruženju Ekofungi farme, imaćete priliku da naučite kako da sami proizvedete zdrave, ukusne i potpuno organske šampinjone i bukovače.
Ova radionica je osmišljena tako da vas korak po korak uvede u svet pečurki:
🌱 Prvi deo rezervisan je za obilazak farme i upoznavanje sa inovativnim i održivim načinima proizvodnje. Videćete proces uzgoja izbliza – od pripreme supstrata, pa sve do berbe.
👐 Praktična radionica pružiće vam priliku da sami pripremite svoj sadni džak bukovače i ponesete ga kući. Na taj način, moći ćete da nastavite sa negovanjem i posmatrate kako vaš mali usjev raste.
🥢 Degustacija specijaliteta od šampinjona i bukovača biće poseban užitak. Uz ukusna jela, saznaćete i koje nutritivne i zdravstvene vrednosti kriju pečurke, ali i dobićete savete i trikove za njihovu pripremu kod kuće.
♻️ Inspiracija za održivost biće deo posebnog segmenta radionice – upoznaćete se sa zero-waste idejama i praktičnim primerima kako kafa, slama i drugi materijali mogu dobiti novu vrednost kroz reciklažu i kompostiranje.
📅 Kada? Subota, 04.10.2025.
⏰ Vreme: 11:00 – 15:00h
📍 Gde? Ekofungi farma
💶 Kotizacija: 30 €
Prijave preko instagrama, ostalo još malo mesta: https://www.instagram.com/ekofungi
Radionica se završava zajedničkim sumiranjem iskustava, simboličnim poklonima i fotografisanjem – kao uspomenom na dan posvećen učenju, prirodi i dobrom druženju.
🔔 Mesta su ograničena – zato rezervišite svoje na vreme i obogatite svoje znanje, ali i svoj sto, najzdravijim darovima prirode!




