Image default

Sa knjigom u traktor – uspešna poljoprivrednica: „Spojila sam dve ljubavi“

U današnje vreme neobično je videti mladu ženu koja sama obavlja poslove na seoskom imanju. Jedna od njih je Jelena Maletić iz Klenja kod Bogatića koja je buduća pravnica i uspešna poljoprivrednica jer obavlja sve poslove na porodičnom imanju i planira da proširi i unapredi proizvodnju.

Jelena Maletić odrasla je na selu, traktor naučila da vozi još kao dete, a kasnije i zavolela pravo i uspela da fakultetske obaveze uklopi sa poslovima u polju, piše „RTS“.

– Trudim se da budem sređena, i u traktoru, i dok radim kod kuće, naravno, ne kao kad sam u gradu u nekom izlasku, ali se svakako trudim da to bude čisto, sređeno, jer prvo ja treba da budem zadovoljna sobom, da bi bih mogla da radim – smatra Jelena.

U Klenju, gde je odrasla, Jelena vidi svoju budućnost. Na seoskom imanju, ocu je najveća pomoć i podrška.

– Spremila je 17 hektara za setvu, kukurza i soje, ovog proleća, to je sama radila. Voli traktor, voli zemljište, voli Klenje, ovu sredinu, Bogatić. Uživa u tome – priča otac Milorad.

Ne planira da odustane od Pravnog fakulteta, ali ni od poslova u okviru porodičnog imanja. Planira da modernizuje porodičnu farmu na kojoj godišnje utove više od 1.000 svinja.

– Prava su jedna struka, poljoprivreda druga, ali ja volim i pravo i poljoprivredu, tako da sam se trudila da to uklopim i da se bavim i jednim i drugim, da spojim dve ljubavi – ističe Jelena.

Kaže i da se na selu može živeti od svog rada. Uz pomoć države planira da kupi traktor i da na proleće počne izgradnju novog objekta za uzgoj svinja.

Preuzeto: blic.rs

Povezani članci

Biodizel: Sopstvena proizvodnja goriva za mehanizaciju pravi uštedu

admin

Priprema mehanizacije za zimu

admin

Pokretni bazen u Novom Slankamenu

admin

Ostavite komentar