Image default

VEDRANA (20) IMA SVOJ TRAKTOR I OBOŽAVA POLJOPRIVREDU! Svaki dan radi u polju, a večernje izlaske ne voli

Vedrana je ljubav prema zemlji nasledila od roditelja

Vedrana je ljubav prema zemlji nasledila od roditelja.

– Radim ono što volim, ono što me ispunjava nije mi nimalo teško ujutro da rano ustanem i do kasno da radim, jer to uistinu volim.

Vredna devojka, za sebe kaže da baš i ne voli večernje izlaske, a i odabir garderobe prepustila je svojoj mlađoj sestri.

– Mrzim to oblačenje, mada priznajem da i to ponekad volim, ali najbolje se osećam u trapericama i majici dok sam za upravljačem jednog od mojih radnih strojeva – kaže Vedrana.

Svakog dana ona poljima po istočnoj Slavoniji tera svojih 160 konja zarobljenih u njenom traktoru John Deere, a iza njih ostaju nepregledne duge brazde na 12 hektara njenog imanja na kojem uzgaja žitarice i uljarice.

Osim ratarstva ova devojka se bavi i voćarstvom, ima šljivik sa oko stotinak stabala.

Vedrana je krenula stopama svojih roditelja Gordane i Tibora, majka i ona imaju svoje OPG-eove, a tata Tibor kod njih radi, našalile su se.

– To je tačno, samo treba znati šta se i kako radi. Nikada mi nije palo na pamet da se može obogatiti pre noći, svesna sam da je to težak i pomalo nesiguran posao kakva je proizvodnja pod vedrim nebom, ali ako se hoće sve se može.

 

Povezani članci

Moćni Ursus C-360 sa pogonom na četiri točka i snagom 150 KS

admin

Traktorske gume – značaj, kako izabrati prave gume, karakteristike

admin

1.574 traktora prodato u Srbiji u prvoj polovini 2020.

admin