Image default

Đaci u ovoj školi u Srbiji uče da voze traktor

U Poljoprivrednoj školi „Radoš Jovanović Selja“ u Prokuplju učenici koji se školuju na smerovima rukovalac mehaničar poljoprivredne tehnike i poljoprivredni tehničar tokom svog školovanja imaju i obuku za vožnju traktora. Za učenike druge godine pomenutih smerova ova obuka počela je pre nekoliko dana i oni sada uče kako da voze traktor što je jedinstven primer u Srbiji.

Organizator praktične nastave u Poljoprivrednoj školi Slobodan Krsmanović rekao je za Niški portal da se obuka vrši na najsavremenijim traktorima.

– Naša škola nastoji da učenici steknu što više znanja iz raznih oblasti poljoprivrede. Zbog toga je veoma važno da naši đaci budu osposobljeni i za upravljanje traktorom. Tokom školske godine oni imaju ukupno 32 časa praktične nastave za upravljanje traktorom – Kaže Krsmanović i dodaje da ovu obuku vrše licencirani profesori i nastavnici praktične nastave.

Nakon završene obuke učenici dobijaju vozačku dozvolu F kategorije koja je priznata od strane Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova.

– Tokom obuke učenicima skrećemo veliku pažnju na poštovanje svih propisa u saobraćaju i pravilno rukovanje poljoprivrednim mašinama kako bi se izbegle saobraćajne nesreće – kaže Krsmanović i napominje da škola ovom obukom i sticanjem F kategorije uštedi mnogo novca roditeljima učenika.

Đaci u ovoj školi uče da voze traktore kako bi lakše mogli da obrađuju zemlju, što je jedinstven primer u Srbiji.

Povezani članci

Bazar Malih proizvođača hrane

admin

Iz Turske dolazi potpuno električni traktor sa 130 KS

admin

Vojo traktorom već sedam godina vozi počasnu kolonu dece na sankama

admin

Ostavite komentar