Image default

Đaci u ovoj školi u Srbiji uče da voze traktor

U Poljoprivrednoj školi „Radoš Jovanović Selja“ u Prokuplju učenici koji se školuju na smerovima rukovalac mehaničar poljoprivredne tehnike i poljoprivredni tehničar tokom svog školovanja imaju i obuku za vožnju traktora. Za učenike druge godine pomenutih smerova ova obuka počela je pre nekoliko dana i oni sada uče kako da voze traktor što je jedinstven primer u Srbiji.

Organizator praktične nastave u Poljoprivrednoj školi Slobodan Krsmanović rekao je za Niški portal da se obuka vrši na najsavremenijim traktorima.

– Naša škola nastoji da učenici steknu što više znanja iz raznih oblasti poljoprivrede. Zbog toga je veoma važno da naši đaci budu osposobljeni i za upravljanje traktorom. Tokom školske godine oni imaju ukupno 32 časa praktične nastave za upravljanje traktorom – Kaže Krsmanović i dodaje da ovu obuku vrše licencirani profesori i nastavnici praktične nastave.

Nakon završene obuke učenici dobijaju vozačku dozvolu F kategorije koja je priznata od strane Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova.

– Tokom obuke učenicima skrećemo veliku pažnju na poštovanje svih propisa u saobraćaju i pravilno rukovanje poljoprivrednim mašinama kako bi se izbegle saobraćajne nesreće – kaže Krsmanović i napominje da škola ovom obukom i sticanjem F kategorije uštedi mnogo novca roditeljima učenika.

Đaci u ovoj školi uče da voze traktore kako bi lakše mogli da obrađuju zemlju, što je jedinstven primer u Srbiji.

Povezani članci

IMT – 5360 – 5500 svojevremeno najjači traktori u Evropi u serijskoj proizvodnji

admin

Među najsnažnijim traktorima na svetu polovina guseničari

admin

Vozilo specijalista za „planinsku“ poljoprivredu – Pouzdan i ekonomičan u izboru za traktor godine

admin