Image default

Najprodavaniji strani traktori u Srbiji

Srbija ima veliki poljoprivredni potencijal s obzirom na činjenicu da se dve trećine površine naše zemlje nalazi pod poljoprivrednim usevima. Od prvog traktora sa benzinskim motorom do današnjih velikih traktora za obradu zemljišta desilo se dosta značajnih promena u proizvodnji ove mašine. Razvoj tehnologije doprineo je da se svake godine pojavi neki novi model traktora, sa boljim i savremenijim karakteristikama nego prethodne godine.

Tržište poljoprivredne mehanizacije danas je veoma razvijeno. Poljoprivredni proizvođači koji imaju potrebu za prodajom ili kupovinom traktora mogu vrlo lako pronaći ono što im je potrebno.

Simbol srpske poljoprivredne mehanizacije je traktor marke IMT, odnosno današnji TAFE, gde interesovanje za ovim modelom nikada nije jenjavalo. Poljoprivrednici kažu da je ovaj traktor nezamenljiv. Pogodan je za usitnjene posede koji u našoj zemlji dominiraju. Namenjen je za sve vrste radnih operacija počev od osnovne obrade, setve, predsetvene pripreme i transporta.

Indijska grupacija Tafe, koja godišnje proizvede oko 150,000 traktora, a koja je vlasnik IMT-a, danas proizvodi moderniju, savremeniju i malo skuplju mehanizaciju.

Kako navode stručnjaci, karakteristična crvena boja traktora i znak IMT-a ulivaju poverenje u kvalitet tih traktora. Poljoprivrednici su navikli da taj traktor ima izuzetno dobar kvalitet i da je pouzdan u radu, sa malo kvarova i dobrom servisnom podrškom.

Odnos cene i kvaliteta Tafe traktora stavlja ove mašine u sam vrh mehanizacije koja privlači pažnju poljoprivrednika. Zato se smatraju kao jedni od najprodavanijih traktora u Srbiji.

Prva tri modela koja su otišla u izvoz rade se u varijanti sa kabinom i sa zaštitnim lukom. Zakon o bezbednosti saobraćaja podrazumeva da mora da postoji bilo kakva zaštitna struktura u slučaju eventualnih nezgoda. Tafe traktori su svi sertifikovani. Kako kabinski, tako i ovi sa zaštitnim lukom. Pružaju bezbednost i pouzdanost u obavljanju poljoprivrednih radova.

Za Tafe traktore se, za razliku od inostranih modela, najlakše nabavljaju traktorski delovi i priključne mašine, jer su srednje veličine i na njih se može prikačiti sva propratna poljoprivredna mehanizacija.

Među najprodavanije strane traktore u Srbiji svrstavaju se i Foton traktori koji se izvoze u više od 70 zemalja širom sveta što potvrđuje da su dizajnirani za rad u različitim uslovima. Na našem tržištu ovi modeli traktora prisutni su više od deset godina i svake godine beleže sve veću prodaju zahvaljujući kvalitetu, dobrom iskustvu postojećih korisnika i izvrsnoj servisnoj mreži.

Foton traktori namenjeni su pretežno radovima u voćarstvu i ratarstvu. Sa oko 20 modela koji su u ponudi u snazi od 25 KS do 90 KS, ovi modeli traktora mogu da se kupe i preko IPARD programa.

Kako navode iz kompanije Foton, u kombinaciji sa vodećim nacionalnim dizel motorom, naprednom italijanskom CARRARO 4 prednjom osovinom i vodećim nemačkim LUK sistemom kvačila, potrošnja goriva pri maksimalnom broju obrtaja je 16 litara po hektaru.

Poljorivrednici ističu da ovi modeli traktora nadmašuju evropske standarde performansi i sigurnosti.

Foton modeli traktora poseduju 16 brzina napred i 8 nazad, omogućujući veliki raspon stepena prenosa koji olakšavaju vožnju na neravnim terenima i olakšan rad sa priključnim mašinama. Takođe, podesivi zglobovi olakšavaju pričvršćivanje priključnih mašina.

Motor ovog modela traktora je u skladu sa regulativama Zakona o izduvnim gasovima Evropske komisije i samim tim u skladu sa zaštitom životne sredine.

Među najprodavanije strane traktore u Srbiji svrstavaju se i traktori Belarus, čiji je matični proizvođač Minski Traktorski Zavod iz Minska, Belorusije. Ovi modeli traktora proizvode se od 1946. godine. Stručnjaci ističu da Belarus traktori spadaju među deset najprodavanijih traktora. Proizvodni pogon obuhvata proizvodnju traktora do 360 KS, sa proizvodnjom od oko 60,000 traktora godišnje.

Danas su ovi traktori proizvedeni u više od 60 modela. Sve češće zastupljeni su na našim oranicama. Belarus modeli traktora daju odlične rezultate prilikom obavljanja svih poljoprivrednih delatnosti.Uz pomoć ovog modela uspešno se mogu obavljati svi poslovi na farmama i na velikim nadmorskim visinama. Ove mašine su pouzdane, komforne, lako prilagodljive za različite priključke.

Pored Belarus modela, ističu se i Mahindra modeli traktora, koji su dizajnirani za obavljanje složenih zadataka. Karakterišu ih impresivne funkcije, pa ovi modeli sa lakoćom obavljaju teške poslove. Odlično su se pokazali prilikom obrade zemljišta, premeštanja i utovarivanja tereta, što im omogućava jaka prednja osovina koja je dizajnirana za teže traktore.

Maksimalni kapacitet dizanja je oko 1,800 kg, a stabilnost i sigurnost osigurane su trostrukim priključkom. Serije motora koji ovi modeli poseduju nude kombinaciju efikasnosti, potrošnje goriva i pouzdanosti bez premca.

Jaka prednja osovina osigurava manji ugao upravljanja, što omogućava lakši način ulaska i izlaska traktora na manjim skučenim prostorima.

Traktori se koriste za obavljanje različitih poslova u agrarnom sektoru i veoma su korisni na svakom poljoprivrednom gazdinstvu.

Osnovne karakteristike svakog traktora jesu univerzalnost za upotrebu i namena kojaje višestruka. Prilikom prodaje ili kupovine traktora bitno je obratiti pažnju na odnos cene i kvaliteta ali treba uzeti u obzir i poslove koji će se njime obavljati.

Povezani članci

Kako do bespovratnih sredstava za traktore i kada možete očekivati nove konkurse?

admin

Atomizeri KERTITOX – Sklopite mašinu koja Vama odgovara

admin

Fenomenalna akcija traktora na visokom terenu

admin