Image default

Želite da kupite traktor, pola dobijete od države, stižu nove subvencije

Nova linija subvencija kreće krajem marta ili početkom aprila i biće zanimljiva za poljoprivrednike u zapadnoj i istočnoj Srbiji, jer prednost imaju stočarstvo i voćarstvo, najavio je ministar poljoprivrede.

Nedimović je danas posetio nekoliko sela na teritoriji opštine Kosjerić i razgovarao sa meštanima o podsticajima koji će biti dostupni poljoprivrednim proizvođačima u Srbiji. Istakao je da je Ministarstvo uvek tu da pomogne poljoprivrednicima a nekima je, dao broj svog mobilnog telefona da ga pozovu ukoliko im bude bila neophodna pomoć. Kako je ranije rečeno, krediti Svetske banke dostupni srpskim poljoprivrednicma biće vredni 50 miliona dolara.

Novi Traktori

Ugovor o kreditnoj podršci za poboljšanje konkurentnosti domaće poljoprivrede Skupština Srbije usvojila je 3.februara, a tada je rečeno da će najveća pomoć biti namenjena sektorima voćarstva, povrtarstva i za startap projekte za početnike u proizvodnji.

Prema ranijim Nedimovićevim izjavama oko 30 miliona evra biće namenjeno za poboljšanje konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje, sa akcentom na devastirana područja južne i istočne Srbije, gde su inače slabiji kapaciteti.

– Ako želite da kupite traktor od 20.000 evra, pola dobijete od države, 40 odsto dobijete od banke i to na tri do sedam godina a vi učestvujete sa 10 odsto. U Kojseriću je u poslednje dve godine kupljeno oko 100 traktora od subvencija države, tako da mislim da ovo ima smisla”, izjavio je Nedimović.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Povezani članci

Zašto se moderniji traktori češće kvare? Pet najčešćih uzroka

admin

Moćni Ursus C-360 sa pogonom na četiri točka i snagom 150 KS

admin

Majstor Perica sam napravio traktor za svoj merak

admin