Image default

Moćni Ursus C-360 sa pogonom na četiri točka i snagom 150 KS

U trenutku izlaska iz fabrike poboljšani Ursus C-360 imao je oko 52 KS i 190 Nm maksimalnog obrtnog momenta. A onda su ljubitelji četiri točka uzeli traktor u svoje ruke.

Sve je više zaljubljenika u modifikovanje traktora i ostalih poljoprivrednih mašina. Trenutno projekat „debelih 60“ ruši rekorde gledanosti na internetu.

Iza ovog zanimljivog projekta stoji popularni poljski kanal automobilske tematike na YouTube platformi koji se zove „Miłośnicy czterech kółek -zrób (Ljubitelji četiri točka – uradi sam).

Poboljšani Ursus C-360?

Veliki je broj modifikacija koje su napravili i na traktoru Ursus C-360, navodi farmer. Dovoljno je spomenuti premeštanje glave motora, promenu kolenasto-klipnog sistema, ugradnju potpuno novog izduvnog sistema, dodavanje turbo punjača sa hladnjakom za punjenje vazduha. Posle urađenih prepravki isproban je u drljanju na polju. 

Poboljšani traktor ima pogon na sva četiri točka. Sve promene su omogućile da u toku transporta može postići ubrzanje do skoro 60 km/h.

Više od 150 KS!

U trenutku izlaska iz fabrike poboljšani Ursus C-360 koji se u Poljskoj proizvodi od 2009., imao je oko 52 KS i 190 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Prema rečima predstavnika kompanije koja je merila snagu, najmoćniji model je imao je cca 85 KS. Bio opremljen turbo punjačem sa međuhladnjakom.

U slučaju opisanih 60 modifikacija, očekivanja su bila mnogo veća u pogledu dobijenih radnih parametara motora.

Mala, a moćna zver (Foto: Miłośnicy czterech kółek)

Prva merenja na dinamometru pokazala su snagu na nivou od 88,3 KS i 286,6 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Performanse su generisane na standardnoj dozi goriva bez priključenog turbopunjača.

Nakon podešavanja doze goriva i povećanja pritiska na cca dva bara, ponovljena merenja na dinamometru su pokazala 150,2 KS i čak 525 Nm. Cela konstrukcija je uz primenu azotnog oksida dostigla skoro 190 KS i skoro 700 Nm.

Kreatori projekta su najavili da ovo nije kraj modifikacijama i da planiraju nova poboljšanja.

Kako ovaj izgleda ovaj moćni Ursus-360 C u radu, pogledajte u videu. 

Izvor : www.agroklub.rs

Povezani članci

Među najsnažnijim traktorima na svetu polovina guseničari

admin

U Srbiji 400.000 traktora a tek svaki peti traktor je nov

admin

Hattat traktor – turski „mercedes“ sa najboljim odnosom cene i kvaliteta

admin